All-in i Texas Hold'em
Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer deg



Forum forside - Spørsmål om regler

Columbia
30.12.2005
Skriv svar
All-in i Texas Hold'em

Jeg spilte poker i gaar kveld sammen noen venner. Det er seriost, men vi kan ikke alle mulige regler og av og til er det noen som satser for det er deres tur. Dette skjedde i gaar og noe spesielt kom ut av det.
En spiller hoppet over turen til han foran ,han hadde bare 200 chips igjen, mens han som hoppet over turen gikk inn med 400 chips. (Vi kan kalle han som hoppet over turen til han andre for Marius og han som ble "glemt" Gard)
Marius hoppet over turen til Gard, men "visste" ikke at Gard bare hadde 200 chips. Gard med sine 200 chips fulgte da etter Marius, som fra for av hadde lagt inn 400 chips, for han!! Marius trakk da tilbake sine 400 chips siden han sa at han ikke visste at Gard hadde saa faa chips igjen. Det som ble dilemmaet er at Gard,meg selv og resten, mente at hvis spillet kom til aa fortsette med bare de to(Gard og Marius), saa kunne Gard vinne de 400 chipsene som Marius "feilaktig" hadde lagt ut. Marius derimot mente at hvis det bare gjensto de to saa skulle de resterende 200 chipsene gaa til ham uansett om han tapte.

Jeg vet at hvis flere hadde fulgt Marius saa hadde dette blitt en egen pott utenom den potten som Gard kunne vinne. Men naar Marius gjør en saa stor feil aa satse for en annen og i tillegg med mer chips enn det motstanderen har, saa faar han følge konsekvensene av dette.

Dette har selv hendt med meg paa nettpoker. Jeg trykket feilaktig inn all-in knappen naar en annen hadde gaatt inn med 1000 chips og jeg trengte bare 1000 av mine 5000 chips for aa folge ham. Denne runden sto om bare han og meg, akkurat som med Marius og gard.
Jeg gikk altsaa inn med 5000 selv om bare 1000 chips hadde vart nok. Motstanderen hadde bedre kort enn meg og vant hele potten. Jeg ble selv overrasket der og da av denne regelen, men skjonner at det kan vare saann naar det er bare mellom to stykker og han ene har gjort den tabben aa satse mer enn nodvendig.

Det jeg ogsaa lurer paa er hvis Marius hadde fulgt rekkefolgen, Gard hadde gaatt all-in med sine 200 og Marius fulgte de, men satset 200 chips til. Marius gjor dette for aa faa med flere spillere i potten eller at andre skal kaste seg. Hvis resten da kaster seg hva skjer da med de resterende 200 chipsene til Marius? Da går vel de tilbake til ham? Dette ligner veldig på dilemmaet jeg fortalte om, men der satset Marius for hans tur og det er derfor vi andre mente at de resterende 200 chipsene kunne bli vunnet av Gard.

Jeg vet dette blir mye å svare på, men jeg har ett sporsmål til.
Hvis to stykker har flush, saa er det den med best high card som vinner? For senere hadde Marius og Gard flush. Gard mente det jeg nettopp nevnte, mens Marius mente at det var det andre du kunne lage med kortene dine som da gjaldt. Han sa dette fordi han hadde én klover sekser paa haanden og en spar sekser på bordet, samt fire andre klover på bordet. Klover sekser var hans high card. Gard sitt var klover knekt. Alle, bortsett fra Marius, mente dette var idioti og at det ikke fantes noe saann regel, bortsett fra hvis begge hadde hatt helt identiske kort, og at man da gaar utifra den paastanden Marius kom opp med.

Haaper dere forstod det meste av hva jeg mente.Jeg ser frem til et utfyllende og positivt svar.
Columbia
Christian
31.12.2005
Skriv svar
Re: All-in i Texas Hold'em

Jeg vet ikke hva man skal gjøre om noen satser feilaktig.

Men når det gjelder det siste spørsmålet, så er det sånn at du må velge ut fem kort for å lage best mulig Poker-hånd. Deretter er det vanlige regler for hvem som vinner. Har to stykker flush, vinner den som har det høyeste kortet i flushen.

Sebba
22.01.2006
Skriv svar
ikke egene regler for texas

Christian har rett. man kan ikke få f.eks. tre par i holdem. du må velge de to høyeste parene. Har to stykker den samme streiten så er det ikke han med det høyeste kortet som vinner, for det blir kort nummer 6. potten blir delt.
Synes det var rart det med at han ene satset for han andre eller hva du sa. Når vi spiller hender det at folk slenger på når de ikke skal, og blir det da mere høyning og disse egentlig ville kaste seg så må de ta konsekvensene av at de har slengt på.
Er ganske ny i spillet men vil tro at sidepott regelen gjelder. en ting er å legge på før du skal, men det må jo ikke gå utover han som blir glemt. Om han vil gå all-in, så kan han kun vinne de pengene han har satsa og som andre syner. om marius legger på mere så ville jeg tro dette blir marius sine penger

Annonse:

Andre forslag




(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering
Korthuset - Kortspill.Net