Take it - Korthuset
Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degTake it

Lagt inn 06.12.2010 av DawnEclipse.

Kategori: Kombinasjoner
ant. Spillere: 3-6
Kort: 2 kortstokker med 4-6 jokere
Kortenes verdi: 1-7 = 5p, 8-K = 10p, A = 20p, Joker = 50p. Poengene regnes ut fra de kortene man sitter igjen med på hånden når runden er avsluttet, ikke de kortene som er lagt ned på bordet.
Spillets mening: å være den som etter 7 runder sitter igjen med minst poeng.
forkaring: Tress = minst tre like, eks: 4,4,4. Serie = en straight-flush med minst 4 kort, eks: 8, 9, 10, j.
Rundene:
1: Spillerne starter med 7 kort. Mål: to tress.
2: Spillerne starter med 8 kort. Mål: en tress, en serie.
3: Spillerne starter med 9 kort. Mål to serier.
4: Spillerne starter med 10 kort. Mål tre tress.
5: Spillerne starter med 11 kort. Mål to tress, en serie.
6: Spillerne starter med 12 kort. Mål en tress, to serier.
7: Spillerne starter med 13 kort. Mål tre tress, en serie, og når man skal legge kortene på bordet må alle kortene passe inn, og ingen kort kastes.

Take it regelen: Før en spiller trekker kort, kan de andre spillerene si take it, for å få det kortet som ligger øverst i kastebunken. Det er spilleren som skal trekke denne runden som bestemmer om den første som sier take it får kortet, eller om han vil ha det selv.
Det er kun lov til å si Take it til det siste kortet som ble lagt i kastebunken, altså: om en spiller får det øverste kortet, så er det ikke lov til å plukke opp det kortet som da ligger øverst, verken ved å take, eller for spilleren det er sin tur.
Hvis man får ett kort ved å si take it, så må man i tillegg trekke ett straffekort fra bunken.

Annonse:Den spilleren som skal til å trekke kort, kan velge å trekke kortet fra kastebunken i stedet for å trekke fra bunken, denne spilleren trenger ikke å ta straffekort.

Spillets gang: Spillet starter ved at alle får utdelt rett antall kort iht. hvilken runde det er. Spilleren som delte ut kort snur det øverste kortet på bunken og legger det rett i kastebunken. Spilleren til venstre for den som delte ut starter.
Så fort dealeren har snudd kortet, kan spillerene prøve å take hvis de vil ha kortet.

Når en spiller har nådt målet for runden (se rundene forklart lengre opp) skal kortene legges ned på bordet med bildesiden opp. Dvs: runde 1 skal det ligge to tress på bordet, runde 2, en tress og en serie, etc.
Etter å ha lagt ned de kortene spilleren kan, skal han da kaste ut ett kort til kastebunken. Om spilleren da har flere kort på hånden går turen videre til neste spiller. Hvis spilleren er fri for kort, avsluttes runden, og poengene telles opp.

Hvis spillet fortsetter starter neste spiller med å trekke kort, se om han har oppnådt målene og kan legge ned, eller om han kaster ett kort og lar neste prøve seg. Når enda en spiller kan legge ned kort, kan denne spilleren også legge kort på de andre tressene og seriene som ligger på bordet.
Og når det nå blir den spilleren som først la ned kort sin tur til å trekke, så kan denne spilleren legge ned kort både på sine egne tress og serier, og også på de andre som ligger på bordet.
Spillet fortsetter til en spiller er helt fri for kort på hånden, og dermed har 0 poeng.

Neste runde er det den som startet som skal stokke og også snu toppkortet fra bunken når alle spillerene er klare.

Den siste runden (runde 7) er litt anderledes. Som dere kanskje ser har man hver runde startet med ett ekstra kort, i forhold til hvor mange som må legges ned, det gjør man ikke på runde 7, og det er rett og slett fordi man er nødt til å legge alle kortene på bordet når man skal legge ned kort, man kan dermed ikke kaste kort etter at man har lagt ned. Alle kortene man har på hånden er med andre ord nødt til å passe inn, også det kortet man trekker inn den runden, noe som vil si at man endten får en tress med fire eller flere kort, eller at man får en serie med fem eller flere kort.Annonse:
Hvor morsomt er Take it?
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt


Du må være logget inn for å kunne stemme.Antall stemmer: 1
Resultat:

5Andre kombinasjonsspill

Andre forslag

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering
Korthuset - Kortspill.Net