31 - Korthuset
Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer deg31

Lagt inn 25.03.2010 av Casablanka.

Kategori: KombinasjonerAnnonse:


31 er et kortspill for 2 eller flere spillere, og foregår over flere runder til alle unntatt én spiller er slått ut. 31 er også grunnlaget for spillet Per
Forberedelser:
Til 31 trenger man en vanlig kortstokk (52 kort) og noen brikker/mynter. Hver spiller starter med 3 liv (representeres av 3 brikker/mynter), og får utdelt 3 kort på hånden. Giveren legger resten av bunken på bordet, og det øverste kortet snus og legges ved siden av.
Spill:
Målet med spillet er å trekke inn og sake kort slik at man øker håndens totalverdi. Spillet foregår slik at når det er din tur, skal du enten ta inn et kort fra bunken eller fra sakehaugen. Så skal du sake et kort, de sakede kortene legges ved siden av bunken med bildet opp. Spilleren til venstre for giver starter, og spillet går på rundgang fram til noen "knakker" (banker knyttneven i bordet). Når det er knakket får alle unntatt den som knakket trekke og sake en siste gang. Når turen har kommet tilbake til knakkeren legges alle kortene på bordet (showdown), og den spilleren som har dårligst hånd taper et liv. Taperen blir giver neste runde.
Spillet fortsetter slik til alle unntatt én er slått ut. Når man har tapt 3 liv er man fortsatt med i spillet (å spille "på blakka"), men taper man flere liv er man ute.
Poengberegning:
Verdi
Kort Poeng
2-10 Ansiktsverdi
J-K 10
A 11
Ved showdown regner man poeng etter denne tabellen, men man skal kun regne kort i samme farge. D.v.s. at man ikke kan legge sammen hjerter og ruter, kun regne fargen som har høyest sum. Unntaket er ess, som er verdt 11 poeng uansett hvilken farge man kombinerer med.
Eksempelhender
Hånd Verdi Forklaring
6♠ 10♠ 7♥ 16 Summen av sparfargen
K♣ K♦ K♠ 10 Kan bare velge én av fargene
A♦ J♦ J♠ 21 Ess kan kun kombineres med én av fargene
A♠ 9♦ A♣ 31 Ess kan kombineres med hverandre
Andre regler
• Knakking skjer istedenfor trekking. Knakkeren får heller ikke trekke etter knakken.
• Dersom flere spillere deler den laveste poengsummen ved showdown taper alle disse et liv
• Dersom en spiller får 31 utdelt ved spillets start taper alle de andre spillerne et liv, og det gis på nytt
• Hvis de to siste spillerne er på blakka, og får lik poengsum i siste runde, opplever vi at alle spillere er slått ut. Da kan tidligere utslåtte spillere komme inn igjen, og spillet fortsetter med alle spillere på blakka.Annonse:
Hvor morsomt er 31?
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt


Du må være logget inn for å kunne stemme.Ingen har stemt på dette spillet ennå.Andre kombinasjonsspill

Andre forslag
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering
Korthuset - Kortspill.Net