Remi - Korthuset
Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degRemi

Lagt inn 14.10.2009 av haslakse.

Kategori: Kombinasjoner
Remi spilles helst fra 3-5 personer. Man bruker to kortstokker og ni jokere. Spillet går over sju runder. Det gjelder å samle på tress og straighter, få lagt dette ut, og sitte igjen med minst mulig poeng totalt etter endt spill. Et tress er minst tre like, f.eks. tre damer. En straight er minst fire kort på rad, enten i spar,hjerter, ruter eller kløver...f.eks. spar7+spar8+spar9+spar10. Navnene på rundene er: 1. 3-3 2. 3-4 3. 4-4 4. 3-3-3 5. 3-3-4 6. 3-4-4 7. 4-4-4. I første runde skal man samle på to tress, i andre runde en tress og en straight, i tredje runde to straighter, i fjerde runde tre tress, i femte runde to tress og en straight, i sjette runde en tress og to straighter og i sjuende runde tre straighter. I siste runde skal det ikke bli noen kort til overs. Man må ha tre straighter på hånden uten overskytende kort.

Spillet foregår ved at det deles ut ti kort til hver spiller i de første seks rundene, i sjuende runde deles det ut elleve kort. Resten av kortene legges snudd på bordet, med ett kort vendt opp ved siden av bunken med snudde kort.

Jokeren teller 50 poeng, og kan erstatte hvilket som helst kort. Esset teller 20 poeng, og kan brukes som både 1 og 14, altså både foran toer og etter konge. Alle kort fra 10-konge teller 10 poeng. Alle kort fra 2-9 teller sin egen kortverdi. Det gjelder å sitte igjen med minst mulig poeng etter endt spill.

Annonse:
Angående bruk av joker: Det kan ikke være flere jokere i en tress eller straight enn tallkort. I f.eks. en tress bestående av tre kort, kan det maks være en joker. I en straight på fire kort, kan det maks benyttes to jokere. Det må altså være likt eller flest tallkort i forhold til jokere. Når en motspiller har lagt ned kortene sine, kan den som har sin tur ta joker(e) fra motspiller forutsatt at man har det kortet på hånden som jokeren erstatter. F.eks det er lagt ut følgende straight: Spar2+joker+spar4+spar5. Da kan den som har sin tur, og har Spar 3, bytte til seg jokeren. Man kan aldri bytte til seg joker som ligger i tress.

Spillet går etter klokken. Spilleren som sitter etter kortgiver starter spillet ved å trekke et kort fra kortbunken som er igjen midt på bordet. Det finnes muligheter for andre spillere til å kjøpe kortet dersom den som har turen sin til å trekke ikke skal ha kortet. Kortet kan kun bli kjøpt av den personen som ber om det som sitter nærmest den spilleren som har turen sin. For å kjøpe må man trekke et ekstra kort fra bunken i tillegg til kortet man ønsker å kjøpe. Hver runde går ut på å samle på det man trenger ved å trekke inn et kort og legge ut kort man ikke lenger trenger. Når man har oppnådd kriteriene for hver runde kan man legge kortene på bordet, f.eks. to tress som beskrevet for første runde. Andre kan legge ut når det er sin tur. Samtidig kan man legge kort på andre. F.eks. kan man legge seksere på en som har samlet på seksere, og man kan bygge videre på straighter som andre har lagt ut. Dette for å først bli kvitt de resterende kortene man har på hånden. Runden er avsluttet når en spiller har klart å kvitte seg med alle kortene sine. Poengene beregnes ved å føre opp poengsummene hver enkelt spiller har etter endt runde. Man summerer så opp alle poengene for hver spiller. Vinneren er den som har minst poeng totalt.


Annonse:
Hvor morsomt er Remi?
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt


Du må være logget inn for å kunne stemme.Ingen har stemt på dette spillet ennå.Andre kombinasjonsspill

Andre forslag
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering
Korthuset - Kortspill.Net