Ligretto - Korthuset
Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degLigretto

Lagt inn 21.07.2009 av christian.

Kategorier: Hurtighet Spill for to
Ligretto spilles vanligvis med spesielle Ligretto-kortstokker, men det går også an å bruke vanlige kortstokker.

Antall spillere: 2-16.
Antall kort: Hver spiller trenger en egen kortstokk, og alle kortstokkene som blir brukt må ha ulik bakside. Ta vekk alle bildekort (J, Q og K) og jokere.
1. Hver spiller stokker sin egen kortstokk (selvsagt uten å se på kortene).
2. Alle trekker de ti øverste kortene i sin stokk. Disse ti kortene legges i en bunke på bordet foran deg, med forsida opp. Denne bunken kalles for din Ligretto-bunke.
3. Hvis dere er to spillere, trekker hver spiller nå fem kort til fra stokken sin. Om dere er tre spillere trekker dere istedenfor fire kort, og om dere er fire eller flere trekker dere tre kort. Disse kortene kalles for rad-kort, og legges ved siden av hverandre med forsida opp til høyre for Ligretto-bunken, sånn at du kan se alle kortene.
4. De kortene som er igjen i stokken din, holder du i en bunke i hånda med forsida ned.

Kortenes verdi: Ess er 1. De andre kortene har den verdien det står på dem.
Meningen med spillet: Meningen er å bli kvitt alle kortene i din egen Ligretto-bunke. Det som er spesielt med Ligretto, er imidlertid at alle spillerne spiller samtidig! Så det gjelder å være så rask som mulig.

Slik spiller man:
En av spillerne sier "Ligretto!" for å starte spillet. For å bli kvitt kort må du plassere dem i byggebunker midt på bordet. Alle ess kan legges inn midt på bordet med en gang, og andre kort må bygges videre oppå essene. Men man må følge farge. På ess kan man f.eks. bare legge 2, og på 2 kan man bare legge 3 osv.

Annonse:Rad-kortene og det øverste kortet i Ligretto-bunken kan alltid legges inn i byggebunkene på midten av bordet på denne måten. Om du bruker et av rad-kortene, så trekker du et nytt kort fra Ligretto-bunken for å erstatte det.

Hvis du ikke kan (eller vil) bruke noen av de åpne kortene dine på bordet, så må du trekke fra håndbunken din istedenfor. Men du må alltid trekke tre kort av gangen! (eller så mange du har igjen) Legg disse tre kortene i en egen kastebunke foran deg med forsida opp, sånn at du bare ser det øverste kortet. Dette øverste kortet i kastebunken kan også legges inn i byggebunkene i midten. Om du bruker dette kortet, så kan du bruke det kortet som lå under etterpå osv. På denne måten kan du bla gjennom håndbunken din med tre og tre kort om gangen. Når håndbunken er tom, så tar du det som er igjen av kastebunken opp på hånda igjen (ikke stokk den).

Byggebunkene i midten er felles for alle spillerne. Så du kan godt bygge videre på kort andre har lagt der, og motsatt. Hvis flere vil legge et kort i samme byggebunke, så er det den som er raskest som får legge kortet der! Om det f.eks. ligger 7 øverst i en av byggebunkene, og to spillere har en 8 som de vil legge der, så får kun en av dem gjøre det. Den andre spilleren må vente til det dukker opp en ny 7.

De andre bordkortene er privat for hver spiller, og kan ikke brukes av andre.

Slutt: Spillet slutter når en av spillerne er tom for kort i Ligretto-bunken sin. Vedkommende roper da "Ligretto stopp!", og da får ingen av spillerne lov til å gjøre noe mer.

Poeng: Sorter alle kortene fra byggebunkene i midten etter bakside. Hver spiller får ett poeng for hvert kort vedkommende har lagt her. I tillegg får man minus to poeng for hvert kort man har igjen i Ligretto-bunken. Det spilles deretter en runde til, og den første til 99 poeng vinner.


Annonse:
Hvor morsomt er Ligretto?
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt


Du må være logget inn for å kunne stemme.Antall stemmer: 3
Resultat:

4.7Andre spill der du må være rask

Andre spill for to

Andre forslag

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering
Korthuset - Kortspill.Net