Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer deg


Annonse:


Rummy

Antall spillere: 2-6
Antall kort: 52. Hvis det er to spillere skal hver spiller ha ti kort. Er det tre eller fire spillere skal hver spiller ha sju kort. Og om det er fem eller seks spillere skal hver spiller ha seks kort.
Resten av kortene legges i en bunke. Det øverste kortet i bunken snus og legges ved siden av.
Kortenes verdi: Konge er høyest og ess er lavest. De forskjellige kortene gir også ulike poeng. Bildekort gir 10 poeng, mens de andre gir den verdien som står på dem. Ess gir ett poeng.
Meningen med spillet: Å få minst mulig poeng ved å bli kvitt så mange kort som mulig. Den som blir kvitt alle kortene har fått RUMMY.
Man blir kvitt kort ved å legge ned kombinasjoner på bordet. Kombinasjoner kan bestå av minst tre like, eller tre eller flere kort i serie i en farge. Spillerne kan også bygge videre på kombinasjoner som de andre har lagt ned.

Slik spiller man: Spillet foregår slik at når det er din tur, skal du enten ta inn et kort fra bunken eller fra sakehaugen. Etter at du har tatt inn et kort, kan du legge ut (eller bygge på) kombinasjoner på bordet. Så skal du sake et kort.
Hvis en spiller saker et kort som kunne vært brukt til å bygge på en kombinasjon på bordet, kan den av de andre spillerne som først sier RUMMY ta kortet opp på hånda.

Slutt: Omgangen er ferdig når en spiller har blitt kvitt alle sine kort (går ut). Det siste kortet til han som går ut han imidlertid legge i sakehaugen. Det kan ikke brukes i en kombinasjon. Når en spiller har gått ut, kan ingen legge flere kort ned på bordet.
Poeng: Alle kortene du har igjen på hånda når en spiller går ut, gir poeng. Bildekort gir 10 poeng, ess gir ett, og de øvrige gir den verdien som står på dem.

Hvor morsomt er dette spillet?
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt


Du må være logget inn for å kunne stemme.Antall stemmer: 8
Resultat:

4.5


Lignende spill

Gin Rummy
Canasta


Skriv kommentar til dette spillet

ml
23.05.2009
Skriv svar
maylene90@live.no

dette spillet er super kjekt.. både får store og små (ikke yngre enn 10 vertfall) dette har vi spillt i felere år bare vi kaller det "HOFTESVING"
annbefales til alle
Marit
25.08.2008
Skriv svar
Rummy

Hei
Vet at noen kaller dette spillet Olsen, men det ser jeg på nettsiden her at er annet navn på Vri Ã…tter. Vi spiller det i hvert fall på en litt annerledes måte; vi har forskjellig antall kort i de ulike omgangene. Vi har også 8 omganger, hvorav den siste består av to "korte" og to "lange". Også er det i omgang 5 at alt må legges ut på en gang; i siste omgang skal man legge ut et kort til bunken. Hva er egentlig riktig? Det er i hvert fall et artig spill. Mener også å huske at vi spilte noe lignende for ca. 20 år siden. Det spillet besto også av mange omganger, med bl.a. en hvor alt skulle ut på en gang. Husker at det hadde et annet navn. Er det noen på forumet som kal hjelpe?
christian
29.04.2008
Skriv svar
Re: REGLER. LES DETTE FØR DU SPILLER!!

Takk for kommentaren. Hvis du er misfornøyd med karakteren, så kan du jo bare stemme selv Foreløpig er det bare jeg som har stemt. Jeg gav det en treer. Hvis du gir det en femmer, så vil gjennomsnittskarakteren hoppe opp til fire.

Annonse: