Delkonge - Korthuset
Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degDelkonge

Lagt inn 04.09.2004 av Christian.

Kategori: Kastehaug-spillAnnonse:


Antall spillere: 2 - 4
Antall kort: Ta ut alle knekter, damer, konger og ess fra kortstokken. Hver spiller velger så hver sin farge, og får alle bildekort og ess i denne fargen. Resten av bildekort/ess legges vekk og brukes ikke. De andre kortene stokkes (40 kort + eventuelt 2 jokere). 9 kort deles ut til hver spiller. Hver spiller skal altså til sammen ha 13 kort.
Kortenes verdi: Ess er 1, knekt er 10 eller 11, dame er 12, og konge er 13. Joker kan være alle verdier.
Meningen med spillet: Å tvinge motspillerne til å spille ut sin konge. Den siste som har kongen sin igjen på hånda har vunnet.

Slik spiller man: Den som begynner spiller ut ett kort. Neste spiller må spille ut et kort med tallverdi som er delelig på tallverdien til det kortet som ligger der fra før, eller det kortet som ligger på bordet må være delelig med tallverdien til kortet som neste spiller spiller ut. Hvis det for eksempel ligger en firer på bordet, så kan neste spiller spille ut en toer eller en åtter. Og en sekser kan for eksempel besvares med en toer eller en treer. Siden ess er 1, kan den alltid spilles ut.
Hvis du ikke kan spille ut noe vanlig kort, må du kaste ut det laveste av bildekortene (dvs. knekt første gang, neste gang dame, og sist konge, men da har du tapt!).
Spillet fortsetter rundt bordet så lenge mer enn en spiller har kongen sin igjen på hånda. Kortene som spilles ut legges oppå hverandre i den samme bunken (på samme måte som i Olsen/Vri åtter og Idiot).
Den som spiller ut en joker kan velge hvilken tallverdi den skal ha, og hvis du må spille ut en knekt kan du velge om den skal ha verdien 10 eller 11.

Slutt: Spillet er over når bare én spiller har kongen sin igjen på hånda. Han har da vunnet.


Annonse:
Hvor morsomt er Delkonge?
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt


Du må være logget inn for å kunne stemme.Antall stemmer: 3
Resultat:

2.3Andre kastehaug-spill

Andre forslag
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering
Korthuset - Kortspill.Net