Spilleregler for Stigespill - Korthuset
Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degStigespill

Lagt inn 31.01.2018 av Christian.

Kategorier: Barnespill Brettspill med kort
Antall spillere: 1 - ca. 10
Antall kort: 52 kort + 2 jokere. I tillegg trenger spillerne en unik brikke hver, f.eks. en sjetong i hver sin farge. Det går også an å spille alene, men da trenger du minst to brikker som konkurrerer mot hverandre.

Oppsett: Sorter kortene i tre:
  • Ta ut den ene jokeren
  • Lag en bunke med ess, 2, 3, 4, 5, 6 og den andre jokeren
  • Lag en bunke med de øvrige kortene
Stokk begge bunkene hver for seg, og plasser bunken med kortene A til 6 med forsida ned en plass på bordet. Vi vil kalle denne bunken for terningbunken.

Resten av kortene skal legges ut med forsida opp etter hverandre på bordet. Nøyaktig hvordan dere legger dem er ikke viktig, men de må ligge sånn at de danner en tydelig vei. Legg den første jokeren ved slutten av "veien". Spillebrikkene (sjetongene) plasseres på motsatt side av veien enn der jokeren ligger, rett utenfor det første kortet. Det er viktig at bildekortene er relativt jevnt fordelt langs veien.


Sånn kan kortene legges ut i startenMeningen med spillet: I spillet vil man flytte brikken sin langs veien, og det er om å gjøre å være den første som stopper opp på jokeren ved enden av veien. Vi vil kalle denne jokeren for "mål".

Annonse:
Slik spiller man: Turen går rundt bordet med klokka på vanlig måte. På din tur trekker du det øverste kortet i terningbunken. Dersom du trekker en ess eller et tallkort skal du bevege brikken din like mange kort oppover veien som tallet viser. Ess er 1. Det kortet du trakk legges så på toppen i en kastehaug ved siden av terningbunken.

Dersom du trekker jokeren skal du ta alle kortene i terningbunken og i kastehaugen. Stokk alle kortene, og sett dem ned igjen på bordet med forsida ned. Trekk så et nytt kort.

Hvis brikken din stopper på et tallkort, så skjer det ingenting mer. Men hvis du stopper på et bildekort, så må du med en gang flytte brikken din til det andre kortet av samme verdi i tvillingfargen. F.eks. hvis du stopper på Q, så hopper du med en gang til Q. Stopper du på K, så hopper du med en gang til K.

Man må ha nøyaktig tall for å komme i mål. Om man får et for høyt tall, så går man inn i mål, men deretter tilbake igjen samme vei som man kom fra inntil man har brukt opp hele flyttet. Neste tur vil man bevege seg mot mål igjen.

La oss f.eks. si at du står på 10 i figuren over. Du trekker et kort fra terningbunken, og det viser 5. Du må da flytte brikken din fem steg. Men siden tallet er for høyt, vil du gå inn i mål og deretter tilbake igjen og stoppe på Q. Siden du stoppet på et bildekort, må du straks hoppe til Q.

Slutt: Spillet er slutt så snart en av spillerne klarer å stoppe på mål-kortet. Rekkefølgen for de øvrige spillerne er deres avstand til mål.

Strategivarianten: Stigespill er et spill som egentlig er kun basert på flaks. Men hvis dere vil ha inn litt elementer av strategi, så kan dere spille med disse ekstra reglene:
  • I starten av spillet får hver spiller utdelt tre kort fra terningbunken. Men det er ikke lov å starte med jokeren. Bytt den ut med det øverste kortet i bunken hvis du får den utdelt, og stokk jokeren tilfeldig inn i bunken igjen.
  • På din tur kan du velge å enten trekke et kort fra terningbunken, eller å spille ut et av kortene fra hånda.
  • Spilte håndkort legges i kastehaugen. Du får aldri nye kort opp på hånda.Annonse:
Hvor morsomt er Stigespill?
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt


Du må være logget inn for å kunne stemme.Ingen har stemt på dette spillet ennå.Andre barnespill

Andre forslag

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook
Korthuset - Kortspill.Net