Kongens gull - Korthuset
Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degKongens gull

Lagt inn 19.12.2017 av Christian.

Kategori: Moderne spill
Kongens gull er basert på et spill som heter enten Diamant eller Incan Gold. Det er best med spesialkortene som er lagd for spillet, men det kan også spilles med en vanlig kortstokk.

Antall spillere: 3-8
Antall kort: Alle kortene. Jokere kan også brukes om ønskelig, men er ikke nødvendig. I tillegg til kort trenger dere noe som kan symbolisere gull. F.eks. knapper, sjetonger eller fyrstikker. Vi vil kalle dem for "gullbrikker" i reglene nedenfor, men det kan altså være hva som helst.
Kortenes verdi: Ess er 1, bildekort er vakter, og jokere er skatter.

Meningen med spillet: Det dreier seg om å gå inn i kongens slott for å stjele gull, og vinneren er den som samler flest gullbrikker. Hvor mye gull tar du sjansen på å stjele, før du blir oppdaget av vaktene?

Slik spiller man: Spillet er delt inn i fire omganger, dvs. at man skal inn i slottet fire ganger. Ved begynnelsen av hver omgang stokkes alle kortene, og holdes i en bunke. Jokere brukes ikke i første omgang.

Trekk det øverste kortet fra bunken, og legg det ut på bordet. Dette kortet viser hva som befinner seg i det første rommet i slottet. Om kortet er A til 10 betyr det at det befinner seg like mye gull i rommet som tallet på kortet. Ess er altså 1. Ta like mange gullbrikker som tallet viser, og del dem likt mellom spillerne. En eventuell rest legges på kortet.

Hvis kortet er et bildekort betyr det at det er ei vakt i rommet. Det har ingen betydning ennå, men øker risikoen for å bli tatt. Vi vil forklare vaktene mer litt seinere.

Alle spillerne må nå bestemme seg for om de vil fortsette inn i slottet på jakt etter mer gull, eller trekke seg ut. Dere teller til 3, og på 3 må alle samtidig vise enten en tommel opp eller en tommel ned. De som viser tommel ned går ut av slottet. De får ta alt gull de har samlet med seg, og legge det på et trygt sted. Dette gullet er nå sikkert, og kan ikke mistes. De som går ut får også dele en eventuell rest som ble liggende igjen på kortet, hvis mulig.

Annonse:
Hvis det fortsatt er noen igjen som ikke har gått ut, så trekkes det et nytt kort og legges ned på bordet. Dette er neste rom, og man gjør det samme om igjen. Hvis det er gull her, så deles det likt mellom de spillerne som ikke har gått ut. En eventuell rest fra tidligere tas også med i utdelinga. Når du går ut, så sikrer du altså det gullet du har fått så langt, men du kan ikke få noe mer gull denne omgangen.

Det fortsetter sånn med at man trekker stadig nye kort, og etter at hvert kort er trukket, må de som er igjen velge om de vil fortsette eller ikke.

Faren ved å forsette er at man kan bli tatt, og hvis det skjer, mister man alt gullet man har fått så langt denne omgangen. Man blir tatt dersom det trekkes to like bildekort. Hvis det altså kommer to knekter, to damer eller to konger på bordet, blir man tatt.


Her er det allerede trekt både en knekt og ei dame, så risikoen ved å fortsette er veldig stor. Tar du sjansen?Slutt: Omgangen fortsetter helt til alle har gått ut, eller to like bildekort er trukket. Bare de som har gått ut får beholde gullet de fikk denne omgangen, men gull fra tidligere omganger er alltid trygt. Dersom to like bildekort ble trukket, så fjernes det siste av kortene fra spillet. Alle gjernværende kort stokkes så, og man spiller en ny omgang. Spillet er over etter fire omganger.

Jokere: Jokere kan brukes, men dere må ikke. Dersom dere bruker joker, så stokker dere én joker inn i bunken før omgang 2, og en til før runde 3. Jokere er skatter, og fungere sånn at dersom det ligger en joker på bordet, og kun én person velger å gå ut samtidig, så får den personen ta med seg jokeren. Jokeren er verd 5 gullbrikker i runde 2, 10 gullbrikker i runde 3, og 15 gullbrikker hvis du får den i runde 4. Ta jokeren ut av stokken dersom noen klarer å få tak i den. Ellers blir den liggende i stokken, og kan dukke opp igjen i omgangen etter.


Annonse:
Hvor morsomt er Kongens gull?
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt


Du må være logget inn for å kunne stemme.Antall stemmer: 1
Resultat:

5Andre moderne spill

Andre forslag

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering
Korthuset - Kortspill.Net