Raskens - Korthuset
Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degRaskens

Kategorier: Bli kvitt kort Hurtighet Kastehaug-spill Spill for to
Antall spillere: 2
Antall kort: 52. Del kortene likt mellom spillerne.
Kortenes verdi: Ess kan være både høyest og lavest. Tallverdien er av betydning, men farge har ingenting å si.
Meningen med spillet: Å bli først kvitt kortene sine

Oppsett: Før omgangen begynner skal begge spillerne legge ut 15 av kortene sine på bordet. Kortene skal legges ut i fem bunker, der det er hhv. 1, 2, 3, 4 og 5 kort i hver bunke. Det øverste kortet i hver bunke ligger med forsida opp, mens de øvrige ligger med forsida ned.

Legg på den måten at du begynner å legge et kort i bunke 1, så legger du et kort i bunke 2, så bunke 3, osv.


Figur 1. Begge spillerne legger 15 av kortene sine i et oppsett som dette. Vi kaller disse kortene for "bordkort"Spillerne har da 11 kort igjen som ikke er lagt ut på bordet, og disse kortene skal de holde i en bunke i den ene hånda.

Begge spillerne tar så det øverste kortet i hver sin håndbunke og legger det ut midt på bordet mellom spillerne, med forsida opp. Disse kortene er starten på to kastebunker.

Sånn spiller man: En av spillerne sier "klar, ferdig, gå", også er spillet i gang. Dere spiller samtidig, og det er ingen turrekkefølge.

Spillet går ut på at dere skal ta et av de fem synlige bordkortene foran dere, og plassere det i en av de to kastebunkene midt på bordet. Et kort kan legges i en av kastebunkene dersom det er nøyaktig én høyere eller én lavere enn det øverste kortet i bunken. Ess er både høyest og lavest, og kan dermed legges på både toere og konger.

Annonse:
Husk at det gjelder å være rask! Hvis du bruker for lang tid, risikerer du at den andre spilleren plasserer et kort rett før deg, sånn at du ikke får lagt ut det du hadde tenkt.

Når du plasserer ut et av bordkortene dine sånn at kortet under blir avdekket, får du snu kortet under. Og da kan du spille ut det kortet også, hvis det passer i en av kastebunkene.

Underveis kan det skje at ingen av spillerne kan legge flere kort i en kastebunke. Når det skjer, så trekker begge det øverste kortet fra hver sin håndbunke, og legger det øverst i hver sin kastebunke.


Figur 2. Eksempel: Her kan spilleren enten ta en av firerne og legge på hjerter fem på bordet, eller legge dama oppå kongen. Kortet under kan etterpå snus.Slutt på omgangen: Så snart en av spillerne klarer å få lagt det siste av sine 15 bordkort i en av kastebunkene, skal han så snart som mulig slå hånda i den av de to kastebunkene han tror er den minste. Omgangen er da ferdig, og den som slo tar bunken han slo i, og legger den nederst i den bunken han har i hånda. Den andre spilleren tar den gjenværende kastebunken - som sannsynligvis er større - og legger nederst i sin håndbunke. De skal ikke stokkes.

Fra håndbunkene deres legger dere så ut 15 nye bordkort foran dere, og spiller en ny omgang.

Etter hvert vil det skje at en av spillerne har 15 eller færre kort i sin bunke. Når det skjer vil spilleren ha færre enn 15 kort å legge ned som bordkort. Denn spilleren kan heller ikke legge ut noe kort for å starte en av kastebunkene neste omgang, og det spilles derfor med bare én kastebunke. Den som vinner en sånn omgang kan slå hånda ned rett på bordet, og ta inn null kort.

Slutt på spillet: Den som klarer å bli kvitt alle kortene sine, både bordkortene og alle håndkortene, har vunnet hele spillet.


Annonse:
Hvor morsomt er Raskens?
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt


Du må være logget inn for å kunne stemme.Ingen har stemt på dette spillet ennå.Andre spill om å bli kvitt kort

Andre spill der du må være rask

Andre kastehaug-spill

Andre spill for to

Andre forslag

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering
Korthuset - Kortspill.Net