Spilleregler for Poker: 5-korts stud - Korthuset
Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degPoker: 5-korts stud

Lagt inn 12.11.2017 av Christian.

Kategorier: Kombinasjoner Pengespill Poker-spillAnnonse:


Antall spillere: 2-10.
Antall kort: Hele kortstokken. Jokere kan brukes viss dere vil. Hver spiller skal ha to kort. Ett kort legges med forsida ned, mens det andre legges med forsida opp.
Kortenes verdi: Ess er høyest og to er lavest. I poker-kombinasjonen straight kan ess også være det laveste kortet. Alle fargene er like mye verd.
Meningen med spillet: Å satse på om man har best poker-hånd eller ikke.

Slik spiller man: Hver spiller starter altså med to kort, og disse kortene skal ligge på bordet foran spilleren. Spillerne har ett kort som alle kan se, og ett kort som bare spilleren sjøl kan se. Underveis i spillet vil man få utdelt tre ekstra kort, og disse vil også bli lagt på bordet foran spilleren med forsida opp. Når spillet er ferdig har man altså fem kort, og fire av disse er synlig for alle spillerne. For hvert nye kort man får skal det være en satsingrunde, og i tillegg er det en satsingsrunde helt til slutt.

Oppsummert er gangen i spillet altså som følger:
1. Alle får utdelt to kort, ett med forsida ned, og ett med forsida opp.
2.Satsingsrunde
3. Alle får et nytt kort med forsida opp
4.Satsingsrunde
5. Alle får et nytt kort med forsida opp
6.Satsingsrunde
7. Alle får et nytt kort med forsida opp
8. Satsingsrunde

Satsingsrundene foregår på samme måte som i Poker ellers, og er beskrevet nærmere under reglene for 5-korts draw. Det er imidlertid alltid sånn i 5-korts stud at den som begynner i hver satsingsrunde, er den som har den beste, synlige kombinasjonen på bordet. Viss noen har samme kombinasjon, så starter den av dem som sitter nærmest den som delte ut kortene (i turrekkefølge). Siden alle har færre enn fem kort på bordet, så teller ikke flush, straight og hus når man bestemmer hvem som begynner. Men de teller selvsagt når man kårer vinneren til slutt.

Slutt: Spillet er ferdig etter den siste satsingsrunden, eller tidligere dersom alle unntatt én har trukket seg. Viss det er to eller flere igjen, så kan dere nå også vise det skjulte kortet.

Den som har best pokerkombinasjon vinner. Eller viss alle unntatt én har trukket seg, så vinner den siste som er igjen. Pokerkombinasjonene er også nærmere beskrevet under reglene for 5-korts draw.


Annonse:
Hvor morsomt er Poker: 5-korts stud?
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt


Du må være logget inn for å kunne stemme.Ingen har stemt på dette spillet ennå.Andre pengespill

Andre Poker-spill

Andre kombinasjonsspill

Andre forslag

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook
Korthuset - Kortspill.Net