Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer deg


Forum forside


Du trenger ikke å registrere deg for å skrive meldinger i forumet, men hvis du registrerer deg får du et unikt brukernavn som ingen andre kan bruke. Du vil også ha muligheten til å bli varslet på e-post når noen svarer på dine innlegg, og du vil få muligheten til å sende og motta private meldinger.

Korthusets kortspillforum

Spørsmål om regler 107 diskusjoner
Her kan du stille spørsmål om det er en ting du lurer på eller ikke skjønner i reglene for et kortspill. (Hvis du leter etter reglene til et spill, så bruk heller "Etterlys kortspill"-forumet.)

Etterlys kortspill 274 diskusjoner
Er det et kortspill som du pleide å spille for 20 år siden, men nå har glemt reglene til? Hvis du legger inn ei melding her, kan det hende at noen kan hjelpe deg med å finne det igjen.

Generelt om kortspill 40 diskusjoner
Her diskuteres alt om kortspill som ikke passer inn i de andre kategoriene. Også spørsmål kan postes her.

Om forumet 8 diskusjoner
Hvis du har noen meninger om dette forumet, kan de postes her. Her kan du også komme med forslag på nye kategorier.

Regler fra forumet: 101 Beiteplukk Engelskmann Femkamp Femøres Olsen Først til 500 Gammel jomfru Hei knekt Heis Hjerter Kontrakt Kort og lang Liverpool Rakker Raskens Raudskjegg Røkk Rømmers Sprøyte Stress Stopp Toget Tomannsamerikaner Tress og flush Viggo

Siste innlegg

Lene92 skriver:
Hva heter spillet?
Jeg lærte et spill som går i flere runder, begynner med et eller annet med at det er noe spesielt med en viss verdi. Først er det noe med feks kong, så dame, så knekt og videre nedover frem til laveste verdi. Husker ikke ome ess er høyest eller lavest. En person Pr runde vil få 0 poeng, de andre vil få poeng utifra hvilke korte de har. Husker ikke hvordan man teller poeng. Etter at alle rundene er spilt, er det den som har lavest score totalt som hinner. Noen som vet hvilket spill dette kna være??

Christian skriver:
Nye nettsider
Viss du har besøkt Spillby.com før, så ser du sikkert at nettsidene har blitt litt forandra i det siste. Bakgrunnen for dette er at vi nettopp har flytta til et nytt webhotell. Det ble stadig flere og flere problemer hos det forrige webhotellet vårt, og nettsidene var mye nede. Til slutt fikk vi ikke lenger kontakt med administratorene på webhotellet, og nettsidene var nede i flere uker.

Men nå har vi bytta til et nytt webhotell. Det er litt dyrere, men mye mer stabilt. Jeg har ennå ikke merka noe nedetid av betydning etter at vi bytta.

I forbindelse med byttet måtte vi oppdatere koden bak flere av seksjonene på Spillby.com, ikke minst Korthuset. Korthuset var lagd med en god del gammel kode som ikke var sikkert mot hacking. Vi har derfor brukt en del tid på å skrive om koden bak Korthuset til en ny måte som ikke kan hackes.

Samtidig har benytta sjansen til å gjøre noen andre forbedringer også. Mest merkbart er kanskje at vi har laga en egen layout for mobiltelefoner.

Det som tidligere hette Spillgalleriet er omdøpt til Brukerspill. Tidligere måtte alle spill som legges inn der godkjennes av meg før de ble lagt ut, men nå blir de automatisk godkjent.

Håper dere liker de nye nettsidene! Men siden det er så store endringer som har skjedd, så er det alltids mulig at det kan ha oppstått noen feil. Så si gjerne fra viss dere finner noen feil. Skriv svar til denne posten, send meg PM i forumet, eller e-post til adressen under menyen til venstre.

Alise01 skriver:
Re: Hva heter spillet?
Høres ut som et spill vi kaller krig. Det går ut på at du alltid skal ha fem kort på hånden når du starter din tur. Den ene kortstokken deles i to og gis til hver motstander, med det øverste kortet opp, det er denne bunken du vil ha bort.
For å avslutte sin tur legger et kort ned på sin side av bordet. Man kan maks ha fem småbunker på sin side av bordet. For å få ut kort gjelder det å bygge i midten av bordet. Man starter med ess og bygger opp til dam. Kong er joker og kan brukes til alt untatt ess.
Høres dette ut som kortspillet du er på jakt etter? I så fall kan jeg forklare mer

Alise01 skriver:
Hva heter dette spillet?
Kan ikke reglene helt, hørte bare om det fra noen andre.
Spillet går ut på å få minst mulig poeng. Om en har 30 poen, så er man ute av spillet. Da har man tapt.

Man starter med å få 7 kort hver. Det gjelder å sitte igjen med det kortet med lavest poengsum. Første person legger ut ett kort. Neste person må legge ut det samme eller et høyere kort. Man kan starte med feks to treere, men poengsummen regnes bare som tre, og neste spiller kan svare med en treer eller noe høyere.

Når alle har et kort igjen, ser man på det og teller poeng. Neste runde starter man ikke med 7 kort, man starter med samme antall kort som den med høyest poeng. Det vil si at om jeg sitter igjen med en kon|g, så begynner neste runde med 13 kort (kong er det høyeste tror jeg).

Det er noe spesielt med en svart treer/firer men husker ikke helt hva. Tror det skal være det høyeste kortet på spillet, men dette er jeg litt usikker på.

Må beklage for lang tekst, men håper inderlig noen vet hvilket spill jeg snakker om! Jeg har så lyst til å starte å spille det!

ammy&emmy skriver:
Re: Kortspill? Run to Nine
først begynner du egentlig bare med å gjøre de oppgavene etter tur, annen hver gang. Først trekker du og deretter legger du ut et kort. Så hvis du ikke klarte oppgaven før den andre spilleren er ferdig må du gjøre oppgaven om igjen mens den andre spilleren går videre <3