Spilleregler for Spar Trumf - Korthuset
Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degSpar Trumf

Lagt inn 01.03.2013 av Christel.

Kategorier: Lagspill Spill om stikk Whist-spill
I Spar Trumf spiller man sammen med en makker . Man skal også være fire spillere . Man spiller sammen med den der er overfor en selv . Man starter med at melde hvor mange stik man tror man kan få . Klik på det tal i kortrækken , som kommer frem .

Spar kortene er alle trumf ! Det vil sige de kan stikke alle andre kort . Men man må kun udspille en hvis der er udspillet en , eller man ikke har nogen i samme farve tegn som det der først er udspillet . En spar to kan altså stikke en konge eller es som er højeste kort . Man kan ikke starte med at spille en spar ud .

Man kan især regne med at få stikkene med konger og især esser , men også nogle med spar , selv om de ikke er så store . Man skal kun melde hvor mange stik man tror man selv kan få . Men ens egne og makkerens bliver lagt sammen . Så i skal have så mange tilsammen , som i har meldt , at i kan få . Får man et mindre gør det ikke noget , hvis makkeren får et mere ! Hvert stik giver 10 poeng . Det gælder især om ikke at få færre stik tilsammen end dem i har meld ! For gør i det får i så mange strafpoint som i kunne have fået i gode poeng , hvis i havde fået de meldte stik . Det er ikke så slem at få overstik , for først når man har nået ti får de betydning . Så får i hundre strafpoeng .Så det er meget bedre at melde for lavt end for højt . Man kan også prøve slet ingen stik at få . I dette tilfælde spiller man dog uden makker . En melding på nul er hundre point værd . Men får man et stik eller flere får man hundre strafpoint . Nogle steder er det mulig at byde på dobbelnil . Dog som regel kun sådan at man ikke ser kortene man har fået først . Så man byder blindt . Så får man også dobbelte point .Man spiller til en når et par når fem hundre eller har nået to hundre minuspoint eller mere . Også hvis en har meldt nul er man dog stadig makkere .

Annonse:
Man kan hjælpe sin makker ved at tage mange stik selv . Man udspiller et kort enten ved at dobbelklikke på det eller kun en gang og så på spil . Det er med hos XP Systemet Det findes dog også mange andre steder på nettet. Under navnet Spades . Et eksempel på hvordan man hjælpe sin makker og dermed også sig selv : Hvis der bliver spillet en tier ud i en farve og tegn hvor man med sikkerhed kan stikke den , men ser at makkeren har stikket den ,så undgå at stikke den . Så har man jo en chance mere for at få et stik mere en anden gang . Har man minus - point bliver det først trukket fra næste gang man får gode point igen .

Nogle Tips til meldingerne i Free Spades Kortspillet . Det er faktisk sådan , at man kun kan regne med at få stik med Esser og Konger og nogle højere Spar . Har man kun ganske få kort i et tegn og farve , men flere i spar , kan man også regne med at få stik med mindre spar . Det er sjældent man får mere end fire stik . Selv om der er en mulighed for at makkeren kan hjælpe en , er det ikke noget man skal regne med . Spar es er jo altid et sikkert stik . Og har man mange små kort , men mange spar skal man ikke melde nil ,det vil sige nul .Husk det gør faktisk slet ikke noget med overstik , men meget med understik . Så byd hellere en mindre end en for mange . Reglerne kan dog være noget forskellig . Hos nogle giver ikke alle kort lige mange poeng . Christel !Annonse:
Hvor morsomt er Spar Trumf?
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt


Du må være logget inn for å kunne stemme.Antall stemmer: 2
Resultat:

5


Christel
13.07.2015
Skriv svar
Re: spades

Denne side virker ikke mere , men måske kan det komme til at virke igen . Christel !
Christel
21.02.2015
Skriv svar
Re: spades

Hallo Igen Også her mod både computeren og andre.
http://www.ilovespades.com
Det sker at siden ikke virker , men er som regel igen klar efter højst et par dage. På dansk kaldes spilet for Spar Trumpf . Hilsen Christel !
Christel
30.01.2015
Skriv svar
Re: spades

Hallo goegl ! Man kan spille det flere steder , blandt andet her mod computeren http://www.spades-cardgame.com/
Men også her og her mod med andre spillere
http://playok.com Hilsen Christel !
goeg1
10.04.2013
Skriv svar
spades

Hvor kan man spille det?

Andre spill om stikk

Andre Whist-spill

Andre forslag

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook
Korthuset - Kortspill.Net