Spilleregler for Fem-slyng - Korthuset
Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degFem-slyng

Lagt inn 28.06.2011 av Camrot.

Kategorier: Atypisk stikk-spilling Bli kvitt kortAnnonse:


Antall spillere: 2-4
Antall kort:
Hver spiller starter med fem kort. Resten av kortene legges i bordet, nederste kort snues opp ned med bildesiden opp slik at alle kan se kortet, men kortet skal fortsatt ligge i bunnen av kortstokken. Fargen på dette kortet blir trumf i spillet. Man skal under hele spillet ha minst fem kort i hånden, helt til kortstokken i bordet er tom.

Kortenes verdi: Ess er høyest, to er lavest.

Meningen med spillet: Å bli kvitt kortene raskest mulig

Slik spiller man:
Man skal under hele spillet ha minst fem kort på hånden, helt til kortstokken i bordet er tom. Når man spiller et kort i bordet, trekkes et nytt kort fra kortstokken, slik at man igjen har fem kort i hånden. Man får kun trekke inn kort om man har færre enn 5 kort på hånden.

Første spiller gir et kort til motspilleren til venstre, og motspilleren må svare med et kort som er av høyre og av samme farge/type, eller bruke et trumf kort, som alltid slår de tre andre fargene. (Om man blir servert et trumfkort, må man svare med et annet trumf kort som er av høyere verdi.) Deretter kan motspilleren spille et kort til neste spiller.

Om første spiller gir Hjerter 5 til motspilleren, må motspilleren slå kortet med et Hjerter 6 eller høyere. Eventuelt kan også et trumf-kort benyttes. Disse to kortene er nå tatt ut av spillet, og samles vanligvis i en haug til spillet er over. Motspilleren skal nå selv spille et kort til neste spiller.
Har man ikke mulighet til å slå kortet man blir servert, må kortet taes inn til hånden, og man får ikke mulighet til å spille kort til neste spiller. Dvs turen går rett over til neste spiller. Man får heller ikke mulighet til å trekke inn flere kort fra kortstokken før man har færre en fem kort på hånden.

Om man har to kort av samme verdi, dvs et par, kan man spille en 3-slyng. Da gir man motspilleren paret og et følges-kort i tillegg, slik at motspilleren får servert 3 kort til sammen. Eksempel på en 3-slyng kan være to syvere pluss et annet tilfeldig kort fra hånden. Om motspilleren må ta inn et eller flere av disse til hånden, går turen over til neste spiller. Om man har 2 par på hånden, kan man spille en 5-slyng, altså får motspilleren servert de to parene samt et følges-kort, totalt fem kort. Spilleren som spilte ut 5-slyngen trekker fem nye kort fra kortstokken.

Når det ikke er flere kort å trekke inn, er det førstemann som blir kvitt kortene sine som vinner. Man kan heller ikke gi 3/5-slynger til motspillere om motspilleren har for få kort igjen på hånden.


Annonse:
Hvor morsomt er Fem-slyng?
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt


Du må være logget inn for å kunne stemme.Antall stemmer: 1
Resultat:

4Andre spill om å bli kvitt kort

Andre spill med atypisk stikk-spilling

Andre forslag

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering Lik oss på Facebook
Korthuset - Kortspill.Net