Whist - Korthuset
Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degWhist

Kategorier: Spill om stikk Whist-spillAnnonse:


Antall spillere: 4. To og to er på lag (makkere).
Antall kort: 52. Hver spiller skal ha 13 kort.
Kortenes verdi: Ess er høyest og to er lavest.
Meningen med spillet: Å sammen med makker ta flest eller færrest stikk.

Slik spiller man: Før spillet begynner, skal spillerne melde om de vil ha PASS spill eller GRAND spill. I et pass-spill er det om å gjøre å ta færrest stikk, mens det i et grand- spill er meningen å ta flest.
Spiller én starter å melde enten PASS eller GRAND. Hvis han melder pass, skal neste spiller melde. Men hvis han melder grand, er meldingsrunden ferdig, og man skal spille grand. Hvis alle melder pass blir det pass-spill.
I et GRAND spill begynner den som sitter til høyre for spilleren som meldte grand, å spille ut, mens i et PASS spill er det personen til venstre for den som meldte sist, som begynner.

Man spiller om stikk på vanlig måte. Den som begynner spiller ut et kort. De andre spillerne må spille ut et kort i samme farge, og den som har spilt det høyeste kortet vinner dette stikket. Den som vinner stikket skal spille ut det neste kortet. Hvis man ikke har flere kort i den fargen som spilles, må man spille et annet, valgfritt kort. Men man kan ikke da få stikket (man saker da et kort).
Slutt: Runden er ferdig når spillerne er tomme for kort.
Poeng: I grand-spill kalles de seks første stikkene et makker-par får, for grunnstikk. Disse gir ikke poeng. De neste stikkene kalles trekk. Hvis det paret som meldte grand har flest stikk, gir hvert trekk ett poeng. Har motstanderne flest stikk, får de to poeng for hvert trekk. Hvis noen for eksempel har meldt grand og tar 8 stikk, vil de få to poeng. (8 minus 6)
I pass-spill gir hvert stikk mindre enn seks, ett poeng.
Annonse:
Hvor morsomt er Whist?
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt


Du må være logget inn for å kunne stemme.Antall stemmer: 8
Resultat:

4.6


Janerik64
14.12.2013
Skriv svar
Re: Andre Regler

Variasjon; Hvis en spiller er sikker på ikke å ta stikk og det blir meldt grand, kan grand meldingen overstyres ved å melde halv sol. Hvis ikke dette over-bydes med grand sol fortsetter spillet på følgende måte; melder av halv sol bytter ett kort med sin partner. Spiller til venstre for melder begynner spillet. Partner til melder deltar ikke i spillet. Melder skal ikke ta noen stikk iløpet av runden. Melder legger alltid på sist. Hvis meldingen hel sol meldes, blir det ikke byttet kort. Partneren til melder starter spillet, men deltar kun på første runde. Melder skal ta de 7 første stikkene i runden for å vinne. Nb det kan ikke meldes grand sol uten at det har vært meldt halv sol. Det gis 15 poeng for å vinne runden i både halv sol og grand sol
Leif
25.12.2012
Skriv svar
Spill

Hei
Hvordan kommer man igang med å spille
Leif
Christel
25.04.2010
Skriv svar
Andre Regler

Jeg kender også til en anden regel , hvor man også kan melde sol ; hvis man har meget lave kort . Så skal man vist slet ingen stik tage og man spiller uden makker i denne runde . Har en meldt sol er det det der spilles . Jeg husker dog ikke det hele mere så godt , da det er meget længe siden jeg har spillet det . Men det ser ud til at denne regel som her er besreven er det nemmeste form for spilet . Jeg tror nok at der findes endnu flere forskellige .

Andre spill om stikk

Andre Whist-spill

Andre forslag
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering
Korthuset - Kortspill.Net