Ran - Korthuset
Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degRan

Lagt inn 19.07.2007 av Øystein.Annonse:


Hensikten med spillet er å sitte igjen med flest kort. Spillet må ha minst to spillere, tre - fire spillere anbefales.

Det deles ikke ut kort før start. Man har kun en bunke med kort på midten. Denne kalles "børsen". Man trekker hvem som skal få det første kortet. En mulighet er også at man bruker det første kortet til trekning. Man kan f.eks. bli enig om hvem som skal få det første kortet utfra farge på kortet.

Når en spiller har trukket det første kortet, velger han om han vil satse videre. For at bunken ikke skal gå videre til nestemann må kortet bli høyere enn det forrige. Konge er høyest og 2 er lavest av de vanlige kortene. Ess er ranskortet (omtales senere). Man kan når som helst velge å legge kortene i "banken". Spillerne har hver sin bank.

Eksempel: Første spiller trekker 6. Han velger å satse videre og trekker knekt. Siden knekt er høyere enn 6, godkjennes dette. Han velger nå å legge kortene i banken. Hvis spilleren hadde trukket 4 istedenfor knekt, hadde turen gått videre til nestemann. Denne spilleren ville fått med seg kortene som allerede lå i bunken (6 og 4). Han måtte dermed fått 4 eller høyere for å få godkjent. Likt kort godkjennes. Det er lov å legge kortene direkte i bunken med en gang man overtar de.

Så til Ess. Essene brukes til å rane bankene til motstanderne. Man raner spilleren som er foran seg i runden. Fargene avgjør andelen som skal ranes:
Spar ess: Halvparten
Hjerter ess: En tredel
Kløver ess: En firedel
Ruter ess: En femdel
Man kan også bruke høyere beløp hvis man ønsker det.

Får man en ess godkjennes kortet uansett. Alle kort etter ess godkjennes. Legger man esset i banken, velger man selv om man vil legge kortet ut på børs igjen ("børsnotere") eller om man vil beholde det i banken. Når kortet "børsnoteres" skal kortene i "børsen" stokkes slik at man ikke vet hvor esset ligger. En spiller kan maks ha to ess i banken. Får man fler, velger man selv hvilke(t) kort som skal "børsnoteres".

Når man raner en spiller skal antall kort som ranes, rundes av nedover til nærmeste kort. Essene kan ikke ranes, og regnes ikke med ved beregning av antall kort som skal ranes.

Den med flest kort til slutt vinner.

Og vi ønsker lykke til!!


Annonse:
Hvor morsomt er Ran?
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt


Du må være logget inn for å kunne stemme.Antall stemmer: 1
Resultat:

3Andre forslag

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering
Korthuset - Kortspill.Net