Null - Korthuset
Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degNull

Lagt inn 26.04.2007 av sga81.Annonse:


Spillere: 3-6
Hele kortstokken brukes.
Antall kort: 5 + ett hemmlig kort man ikke skal se på.

Det blir valgt ut et "null" før man deler ut. Det kan være 7 til Konge. Dette kortet er det beste kortet man kan ha. Det er om å gjøre å få minst poeng, der ess er én også videre.

Etter man har delt ut fem kort til hver + et hemmelig kort man ikke skal se på (legg det med forsida ned foran spilleren), kan en begynne å trekke ett kort fra bunken. Hvis det kortet er lavt (feks ess eller 2 eller et kort med lavere poeng enn det man har på hånden), kan man bytte det med et av kortene man har på hånden, og legge håndkortet ut på bordet. Hvis du ikke vil ha det (fordi det feks er konge), kan du legge det rett ned slik at alle ser det ved siden av bunken. Neste spiller trekker ett kort, og ser på om hun/han vil ha det og evt bytte. Hvis en person legger ut et lavt kort, eller et null ved en feiltakelse, kan den som er nesteman trekke inn dette kortet fra bunken og
bytte det med et av kortene som den personen har på hånden. Slik går det helt til kortstokken er tom. Så viser alle kortene sine og hemmelig-kortet sitt også. Så må man regne sammen de poengene man har på hånden pluss hemmelig-kortet.

Så selv om du har bra kort på hånden, kan man fortsatt tape hvis du har et
dårlig hemmelig-kort. Den som har lavest poengsum etter en omgang, begynner med et kort mindre neste runde. Vinneren etter første omgang begynner f.eks. med 4 kort i andre omgang, mens de andre fortsetter med 5. Det som er meningen er å velge et nytt null hver omgang, slik at man blir forvirret og må alltid tenke på hva var det som var null igjen (et tall mellom 7-konge). Slik fortsetter man da helt til en av deltakerene har kommet til null kort og vunnet.

Nullet som man velger ut først er altså null poeng. Når kortstokken er brukt opp skal alle se på hemmlig kortet sitt og regne sammen poengene. Den som har lavest poengsum vinner og skal begynne neste runde med 4 kort. Slik fortsetter det helt til den første som har null kort igjen vinner.


Annonse:
Hvor morsomt er Null?
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt


Du må være logget inn for å kunne stemme.Ingen har stemt på dette spillet ennå.Andre forslag

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering
Korthuset - Kortspill.Net