Vri åtter (Olsen) - Korthuset
Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degVri åtter (Olsen)

Kategorier: Barnespill Bli kvitt kort Kastehaug-spill Spill for toAnnonse:


Antall spillere: 2-6
Antall kort: Hele kortstokken brukes. Hver spiller skal ha seks kort. I tillegg legges et kort åpen ved siden av bunken, dette er begynnelsen på sakehaugen.
Meningen med spillet: Å bli først kvitt dine kort.

Slik spiller man: Hver gang det er din tur, skal du spille ut et kort av samme farge som det øverste kortet i sakehaugen. Eller du kan spille ut et kort som har samme tallverdi som det øverste kortet. Dette kalles å vri. Om du har flere kort med samme tallverdi kan alle spilles ut samtidig.

Hvis du ikke kan (eller vil) spille ut et kort, må du trekke inn kort fra bunken helt til du spiller ut et kort. Du kan maks trekke inn tre kort, så hvis du har trukket inn tre kort uten å kunne (eller ville) spille ut et kort, sier du pass og det blir neste spillers tur.

Åttere er spesialkort som alltid kan brukes til å vri med. De kan spilles uavhengig av hvilket kort som ligger øverst i sakehaugen fra før. Den som spiller ut en åtter må si hvilken farge han vrir til, og neste spiller er nødt til å spille ut et kort i denne fargen. Ingen spiller har imidlertid lov til å vri første gang det er spilleren sin tur. Dette gjelder uansett om han vil vri på vanlig måte eller med en åtter.

Når du bare har ett kort igjen på hånda, skal du si "Olsen". (Hvis dere spiller Vri åtter sier dere "Ett kort igjen" i steden for.) Hvis du glemmer det, kan en av de andre spillerne slå i bordet og si "Bank i bordet", og du må trekke inn tre kort fra bunken.

Slutt: Spillet er ferdig når alle unntatt én spiller er tom for kort. Hvis bunken blir tom før spillet er ferdig skal alle kortene i sakehaugen (unntatt det øverste) stokkes på nytt og bli til en ny bunke.

 Annonse:
Hvor morsomt er Vri åtter (Olsen)?
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt


Du må være logget inn for å kunne stemme.Antall stemmer: 6
Resultat:

2.3


mats
18.02.2013
Skriv svar
Olsen

Hei.

Olsen er ikke vri åtter.

Olsen spilles med 2 kortstokker, hvorav det eneste man bruker i den ene er kløver knekt, ruter dame, hjerter konge og spar ess.

Disse legges som ett plusstegn på bordet med et shotteglass på hver. I midten av disse kortene setter man et shotteglass som ikke står på noe kort.

Man spiller en og en runde. Hver gang en person får et av kortene overnevnt, putter man en krone e.l. i shotteglasset som tilsvarer kortet. For hver runde legges også en krone i shotteglasset som ikke står på noe kort. En runde er ferdig når en av personene som spiller ikke har flere kort.

Det er slett ikke alltid at shotteglassene på kortene nevnt over blir tømt i en runde, og noen ganger blir det mye i et av glassene. Dette gjør spillet også morsommere. Glasset i midten uten kort, tømmes kun hvis alle de andre shotteglassene er tomme idet en person går tom for kort på hånda. Eksempel: Man sitter igjen med kløver 9, og sjansen byr seg til å spille dette kortet. Da skal man si "kløver 9 og Olsen" for å kunne ta jackpotten i midten.

Selve spillet er lett nok. Man trekker en som begynner, og vinneren av den tidligere runden begynner neste. En spiller kan spille ett eller flere kort som er i naturlig rekkefølge, f.eks kan en spiller legge på kløver 2 hvis man har det eller kløver 2 og kløver 3 hvis man har det. Runden avsluttes når alle "pass"-er, eller esset har kommet på bordet. Sistemann som la på kort i den runden starter en ny en slik personen foretrekker. Kan skifte mellom spar/kløver/ruter/hjerter for hver nye runde.

Taktikken i spillet går på å få ut de shotteglassene med kort under seg, slik at man kan ta jackpotten i midten på et fordelaktig tidspunkt.

Artig spill fra 5- og 10-øringenes dager som lett kan moderniseres for en koselig hyttekveld eller en annen koselig aften.

Anbefales for 4 spillere.
tilsusie
06.01.2013
Skriv svar
Vri åtter - regler

Hei,

har et spørsmål om Vri åtter.
Når en spiller ser at en annen vinner og spilleren som ser dette har samme farge som det som ligger på sakehaugen (dvs at hun kan legge på et kort), har hun da likevel lov til å trekke kort fra bunken for å prøve å forhindre at den andre vinner? (Har selv lært at jeg bare kan trekke kort når jeg ikke kan legge på.)

Hilsen

Susie

Andre barnespill

Andre spill om å bli kvitt kort

Andre kastehaug-spill

Andre spill for to

Andre forslag

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering
Korthuset - Kortspill.Net