Ørkenvandring - Korthuset
Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degØrkenvandring

Lagt inn 30.12.2017 av Christian.

Kategori: Kabal
Antall kort: 52. Jokere brukes ikke.
Kortenes verdi: Konge er høyest og ess er lavest.
Oppsett: Ta de fire essene ut fra kortstokken, og legg dem ovenfor hverandre til venstre på bordet. Stokk resten av kortene, og legg alle kortene ut i fire rader bortover fra essene. Alle kortene legges med forsida opp. Til høyre for hver ess skal det være et lite tomrom med plass for et kort.


Figur 1. Sånn skal kortene ligge i startenMålet med kabalen: Å sørge for at hver rad har alle kort i rekkefølge i hver sin farge. Dvs. at det skal være en ess helt til venstre, etterfulgt av 2, 3, 4 osv. opp til kongen i samme farge.

Slik spiller man: Du kan tenke på oppsettet som et rutenett bestående av 4x14 felter, og av disse feltene er det alltid fire som er tomme. Det du kan gjøre er å ta et hvilket som helst kort, og legge det i et tomrom rett til høyre for et kort som er nøyaktig én lavere i samme farge. Hvis du f.eks. har et tomrom til høyre for 5, så kan du ta 6 og legge i tomrommet. Du får da et nytt tomrom der 6 lå. I begynnelsen er altså det eneste man kan gjøre å legge en toer til høyre for en av essene i samme farge.


Figur 2. Her har vi flyttet alle toerne og lagt dem bak essene
I denne kabalen er det viktig å være på vakt mot kongene. Problemet med kongene er at det er ingen kort som er høyere enn dem. Så hvis du får ett eller flere tomrom til høyre for en konge, så er det ingen kort som kan legges der. Det er ikke lov å legge kort utenfor spillområdet til høyre.

Slutt: Kabalen går opp dersom du klarer å lage fire rader med kort fra ess til konge i hver sine farge. Kabalen går ikke opp dersom alle tomrom blir liggende rett til høyre for konger uten at dette skjer, for da er det ikke mulig å gjøre noe mer.


Figur 3. Sånn skal det se ut hvis kabalen går opp
Annonse:
Hvor morsomt er Ørkenvandring?
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt


Du må være logget inn for å kunne stemme.Ingen har stemt på dette spillet ennå.Andre kabaler

Andre forslag

Annonse:
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering
Korthuset - Kortspill.Net