Hopp i havet - Korthuset
Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer degHopp i havet

Lagt inn 22.12.2017 av Christian.

Kategorier: Barnespill Samle like Spill for toAnnonse:


Antall spillere: 2-5
Antall kort: 52. Jokere brukes ikke. Hver spiller skal ha sju kort, og resten av kortene legges med forsida ned midt på bordet. Spre dem utover sånn at de ligger hulter til bulter. Disse kortene kalles for "havet".

Meningen med spillet: Det går ut på å samle fire like, dvs. fire kort med samme verdi. Fire like kalles for et "stikk", og den som får flest stikk vinner.

Slik spiller man: Turen går med klokka rundt bordet på vanlig måte. Når det er din tur skal du spørre en av de andre spillerne etter et bestemt kort. Du kan bare spørre om kort som har samme verdi som et kort du allerede har på hånda. Hvis du har en knekt på hånda selv, så kan du f.eks. spørre en person om "Har du noen knekter?"

Dersom personen du spør har minst ett kort av verdien du spør etter, så må vedkommende gi deg alle kortene som den har av den verdien. Du skal deretter spørre enten samme eller en annen spiller om et annet kort.

Hvis personen du spør ikke har det kortet du spør etter, så skal personen svare "hopp i havet". Da må du trekke et tilfeldig kort fra havet istedenfor. Etter det er turen din slutt, og det er neste spiller sin tur.

Fire like: Med en gang du klarer å samle fire like kort, skal du legge disse samlet ned på bordet som et stikk foran deg.


Et stikk kan f.eks. bestå av fire knekterSlutt: Spillet slutter så snart enten en av spillerne går tom for kort, eller alle kortene i havet er trukket. Hvis det siste skjer, sier en gjerne at havet har tørket ut.

Den som har flest stikk vinner.


Annonse:
Hvor morsomt er Hopp i havet?
1=Veldig kjedelig, 3=Middels, 5=Veldig morsomt


Du må være logget inn for å kunne stemme.Ingen har stemt på dette spillet ennå.Andre barnespill

Andre spill om å samle like

Andre spill for to

Andre forslag
(C) Christian Berge
Send gjerne en e-post til brettspill1000 krøllalfa yahoo.no om du lurer på noe
Personvernerklering
Korthuset - Kortspill.Net