Spillby

Hovedsiden

Artikler
Test deg selv

Forum

Vis alle spill
Legg til spill

Amerikaner
Black Jack
Bridge
Canasta
Casino
Cribbage
Fem hundre
Femkort
Firkort
Games
Gin Rummy
Gris
Hjerter
Hund
Idiot
Krig
Mattis
Olsen
Poker
President
Rummy
Solo-Whist
Spar Dame
Svarteper
Texas Hold'em
Tomannswhist
Whist

Last ned regler til din Android-telefon

Annonser:

Spillsjefen.no

Spillboden.com


Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer deg


Regler fra forumet: 101 Beiteplukk Engelskmann Femkamp Femøres Olsen Først til 500 Gammel jomfru Hei knekt Heis Hjerter Kontrakt Kort og lang Liverpool Rakker Raskens Raudskjegg Røkk Rømmers Sprøyte Stress Stopp Toget Tomannsamerikaner Tress og flush Viggo
Flere spill: Lygaren (5) Halian (5) Møkkis (5) LIMET (5) Spar Trumf (5) Take it (5) Ligretto (4.6) 5-Kamp (4.5) Fem-slyng (4) Stress (4) Opdøl Bridge (4) Multistikk (3.5) Sprøyte (3.3) Sprettnils (3) Ran (3)

 

Tre på topp

De tre mest populære kortspill:

Take it
Møkkis
Lygaren

Vis alle


Kortfakta

Av de 4906 personene som har gjennomført Fargetesten, så har 16% svart "Jeg tror det finnes en fjern slektning av meg som en gang var litt kongelig..." på spørsmålet "Er du kongelig?".


Siste fra forumet

Alise01 skriver:
Re: Hva heter spillet?
Høres ut som et spill vi kaller krig. Det går ut på at du alltid skal ha fem kort på hånden når du starter din tur. Den ene kortstokken deles i to og gis til hver motstander, med det øverste kortet opp, det er denne bunken du vil ha bort.
For å avslutte sin tur legger et kort ned på sin side av bordet. Man kan maks ha fem småbunker på sin side av bordet. For å få ut kort gjelder det å bygge i midten av bordet. Man starter med ess og bygger opp til dam. Kong er joker og kan brukes til alt untatt ess.
Høres dette ut som kortspillet du er på jakt etter? I så fall kan jeg forklare mer


Siste innlagte spill

Spar Trumf av Christel
Møkkis av RoyalBow
Fem-slyng av Camrot


Pålogging for administrator


Hei, og velkommen til Korthuset. Korthuset er ei nettside der du kan finne regler til mange forskjellige kortspill. Hvis du er usikker på hvilket spill du vil begynne å spille, så er det også en uoffisiell "test" her som kanskje kan hjelpe deg med å finne ut hvilket spill du bør begynne å spille. I tillegg finnes det en liten samling av kortspillvitser og et kortspillforum.

Du kan også legge inn spill selv hvis du vil. Både vanlige spill og spill du har laget selv. Når du legger inn spill her blir det ikke synlig for andre med en gang. Det vil bli vurdert, og deretter godkjent elle ikke godkjent. For at det skal bli godkjent, må reglene være skrevet på en forståelig måte, og spillet må være spillbart.

Det går ikke an å spille spillene på denne sida. For å spille spillene trenger du en kortstokk og noen venner.

Uttrykk

I beskrivelsen av de ulike kortspillreglene har jeg brukt en del forskjellige ord og uttrykk. En oversikt over noen av disse uttrykkene finnes her.

Har du noen spørsmål?

Hvis du har noen spørsmål om kortspill, er du velkommen til å stille dem her. Still helst spørsmål om regler eller andre ting som andre kan ha nytte av å lese i forumet. Ellers kan du sende en e-post til korthusetspillby.com.

Trykk her for å stille et spørsmål om reglene til et kortspill

Trykk her om du leter etter et kortspill

Eller trykk her for å stille et hvilket som helst annet spørsmål om kort eller kortspill

Men det kan hende at det er andre som har stilt samme spørsmål tidligere. Før du stiller spørsmål, er det fint hvis du bruker søkeskjemaet under for å se om spørsmålet ditt har blitt stilt tidligere. Hvis du for eksempel leter etter reglene til et spill, prøv først og skriv inn navnet på spillet i feltet under, og trykk på søk.


 


Hvis du har spørsmål eller kommentarer, hvis du finner feil, eller om noen av reglene er uklart forklart, send en e-post til korthusetspillby.com
Alt på denne siden brukes på eget ansvar. Jeg kan ikke garantere for feil-frihet, virus-frihet o.l.

Denne siden har vært besøkt av 6188 personer så langt i løpet av denne uka.


(C) Christian Berge