Spillby

Hovedsiden

Artikler
Test deg selv

Forum

Vis alle spill
Legg til spill

Amerikaner
Black Jack
Bridge
Canasta
Casino
Cribbage
Fem hundre
Femkort
Firkort
Games
Gin Rummy
Gris
Hjerter
Hund
Idiot
Krig
Mattis
Olsen
Poker
President
Rummy
Solo-Whist
Spar Dame
Svarteper
Texas Hold'em
Tomannswhist
Whist

Last ned regler til din Android-telefon

Annonser:

Spillsjefen.no

Spillboden.com


Brukernavn: Passord: Husk meg Glemt passordet? Registrer deg


Regler fra forumet: 101 Beiteplukk Engelskmann Femkamp Femøres Olsen Først til 500 Gammel jomfru Hei knekt Heis Hjerter Kontrakt Kort og lang Liverpool Rakker Raskens Raudskjegg Røkk Rømmers Sprøyte Stress Stopp Toget Tomannsamerikaner Tress og flush Viggo
Flere spill: Lygaren (5) Halian (5) Møkkis (5) LIMET (5) Spar Trumf (5) Take it (5) Stress (5) Ligretto (4.6) 5-Kamp (4.5) Opdøl Bridge (4) Fem-slyng (4) Multistikk (3.5) Sprøyte (3.3) Sprettnils (3) Ran (3)

 

Tre på topp

De tre mest populære kortspill:

Take it
Møkkis
Lygaren

Vis alle


Kortfakta

Av de 8990 personene som har gjennomført Kortspilltesten, så har 5% svart "For å tjene penger" på spørsmålet "Hvorfor spiller du kort?".


Siste fra forumet

Rebecca skriver:
Re: Progress?
Ja, nå har jeg gjort det. Ser jo nå at det ikke er det samme spillet. skal prøve å forklare så godt jeg kan.

det skal være to kortstokker med fire jokere. det beste er å være 3-5 spillere. er dere flere legges det til en kortstokk.
alle får utdelt 10 kort hver. resten legges skjult på bordet, og et åpent. dette gjøres hver runde. hver tur starter med å trekke et kort fra bunken eller to åpne kort og et straffe kort (det er om å gjøre å ikke sitte igjen med poeng, noe mange kort kan gi). hver tur avsluttes med å legge et kort i den åpne bunken.

runde 1: det skal samles på to tress (6 kort). når du har 2x3 like (eks 9-9-9 og 4-4-4) (eller flere like (9-9-9-9 på den ene aller andre eller begge) osv) og det er din tur kan du legge ned kortene synlig på bordet. de som har har lagt ned kortene på bordet kan legge kort som passer hos andre spillere, men kun når det er ens tur. det er ikke tillat å legge flere tress enn to pr spiller, man skal bygge på de som er der. den som først en tom for kort vinner runden. kortene som de andre har på hånden skal summeres opp. Joker=20p Ess=15p Bildekort=10p verdi 10 eller mindre=5p. poengene noteres

runde 2: det skal samles på en tress og en stight (7 kort). en stight skal inneholde fire kort etter hverandre fra samme serie (eks hjerter 4-5-6-7) alle rundene spilles på samme måte som runde 1.

runde 3: det skal samles på to stright (8 kort). spilles som runde 1

runde 4: det skal samles på tre tress (9 kort) spilles som runde 1.

runde 5: denne runden er litt spesiell. det skal samles på to tress og en stright (10 kort). det er kun en spiller som får lagt ned på bordet. det er fordi det siste kortet som trekkes inn skal passe sammen med de andre kortene, ingen skal legges i bunken midt på bordet. den som får til det er vinneren av runden.

når alle rundene er spilt summeres poengene fra rundene sammen og den med færrest poeng er vinneren.

strategier i spillet er mange. det kan være lurt å ikke være den som legger ned først. spille ut høye kort man ikke har bruk for. samle på nærliggende kort andre trekker inn, for så å kunne legge de på deres, når de og dine kort er på bordet. man kan bytte til seg jokere for å kvitte seg med egne kort. (eks i en stright). husk at det er kun lov til å legge/bytte kort når du selv har lagt ned og har spillet.

håper det ikke er noe jeg har glemt

lykke til.Siste innlagte spill

Spar Trumf av Christel
Møkkis av RoyalBow
Fem-slyng av Camrot


Pålogging for administrator


Hei, og velkommen til Korthuset. Korthuset er ei nettside der du kan finne regler til mange forskjellige kortspill. Hvis du er usikker på hvilket spill du vil begynne å spille, så er det også en uoffisiell "test" her som kanskje kan hjelpe deg med å finne ut hvilket spill du bør begynne å spille. I tillegg finnes det en liten samling av kortspillvitser og et kortspillforum.

Du kan også legge inn spill selv hvis du vil. Både vanlige spill og spill du har laget selv. Når du legger inn spill her blir det ikke synlig for andre med en gang. Det vil bli vurdert, og deretter godkjent elle ikke godkjent. For at det skal bli godkjent, må reglene være skrevet på en forståelig måte, og spillet må være spillbart.

Det går ikke an å spille spillene på denne sida. For å spille spillene trenger du en kortstokk og noen venner.

Uttrykk

I beskrivelsen av de ulike kortspillreglene har jeg brukt en del forskjellige ord og uttrykk. En oversikt over noen av disse uttrykkene finnes her.

Har du noen spørsmål?

Hvis du har noen spørsmål om kortspill, er du velkommen til å stille dem her. Still helst spørsmål om regler eller andre ting som andre kan ha nytte av å lese i forumet. Ellers kan du sende en e-post til korthusetspillby.com.

Trykk her for å stille et spørsmål om reglene til et kortspill

Trykk her om du leter etter et kortspill

Eller trykk her for å stille et hvilket som helst annet spørsmål om kort eller kortspill

Men det kan hende at det er andre som har stilt samme spørsmål tidligere. Før du stiller spørsmål, er det fint hvis du bruker søkeskjemaet under for å se om spørsmålet ditt har blitt stilt tidligere. Hvis du for eksempel leter etter reglene til et spill, prøv først og skriv inn navnet på spillet i feltet under, og trykk på søk.


 


Hvis du har spørsmål eller kommentarer, hvis du finner feil, eller om noen av reglene er uklart forklart, send en e-post til korthusetspillby.com
Alt på denne siden brukes på eget ansvar. Jeg kan ikke garantere for feil-frihet, virus-frihet o.l.

Denne siden har vært besøkt av 353 personer så langt i løpet av denne uka.


(C) Christian Berge